Verenigd Koninkrijk

Reisgids 2023
  1. Home
  2.  › 
  3. Landen
Het Verenigd Koninkrijk van Groot-Brittannië en Noord-Ierland is een eilandnatie in West-Europa die bestaat uit Engeland, Wales, Schotland en Noord-Ierland. Het land heeft een rijke geschiedenis, van de 17e tot de 20e eeuw gevormd door het grootste koloniale rijk in de geschiedenis, het Britse Rijk. Het was de leidende wereldmacht van het begin tot het einde van de 19e eeuw en wordt beschouwd als de initiator van de industriële revolutie. Tot de belangrijkste bezienswaardigheden behoren de Tower of London, Buckingham Palace, Stonehenge, Hadrian's Wall, Edinburgh Castle en de stad Bath.

TOP 10 Verenigd Koninkrijk

Bath is een historische stad in het zuidwesten van Engeland, beroemd om zijn Georgiaanse architectuur en Romeinse baden. Bath staat sinds 1987 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.
Edinburgh is de hoofdstad van Schotland en maakt indruk met zijn middeleeuwse Old Town en elegante Georgian New Town, die wordt gekenmerkt door neoklassieke gebouwen en tuinen. Een van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad is het imposante Edinburgh Castle met de Schotse kroonjuwelen.
York is een kleine stad aan de samenvloeiing van de rivieren Ouse en Foss met een bijna volledig bewaard gebleven middeleeuwse stadsmuur. De Noord-Engelse stad heeft veel bezienswaardigheden, waaronder de middeleeuwse kathedraal York Minster en het kronkelende oude stadscentrum.

Landenprofiel Verenigd Koninkrijk

Verenigd Koninkrijk in één oogopslag

Vlag
Bevolking66.022.000
TaalEnglisch
Oppervlakte244820 km2
ContinentEuropa
ValutaPound Sterling (GBP)
BuurlandenIerland

Kaart

Landsgrenzen en ligging van de hoofdstad

Gids voor Verenigd Koninkrijk