Birmingham

Uw reisgids voor Birmingham
Birmingham is de op één na grootste stad van het Verenigd Koninkrijk en ligt in de metropoolregio West Midlands in Engeland. Vandaag de dag is de stad een belangrijk cultureel en economisch centrum, bekend om zijn onderwijsinstellingen, kunstscene en historische bezienswaardigheden.

Birmingham, gelegen in het hart van Engeland, is een belangrijk verkeersknooppunt en het culturele, sociale en economische centrum van de Midlands. De stad ligt ongeveer 160 kilometer ten noordwesten van Londen en is gemakkelijk bereikbaar met verschillende transportmiddelen.

De geschiedenis van Birmingham gaat terug tot de Romeinse tijd, maar de stad werd bekend tijdens de industriële revolutie in de 18e en 19e eeuw, toen de stad bekend werd als de 'City of a Thousand Trades' en een centrum was voor innovatie en vooruitgang in wetenschap en technologie. De stad speelde een cruciale rol in de ontwikkeling van de stoommachine, die hier werd verbeterd door James Watt.

Birmingham heeft een levendige culturele scene met talloze musea, theaters en kunstgalerieën. De stad is de thuisbasis van het beroemde City of Birmingham Symphony Orchestra en het Birmingham Royal Ballet. De Birmingham Art Gallery and Museum staat bekend om zijn indrukwekkende collectie kunstwerken uit de hele wereld. Een van de opvallendste gebouwen van de stad is de Birmingham Public Library, de grootste bibliotheek van Europa.

De stad is ook een belangrijk onderwijscentrum met verschillende universiteiten, waaronder de Universiteit van Birmingham, die bekend staat om haar onderzoek op het gebied van geneeskunde, techniek en sociale wetenschappen.

Een bijzondere trekpleister voor bezoekers is het Jewellery Quarter, dat bekend staat om de hoge concentratie sieradenfabrikanten en waar meer dan 40% van de in Groot-Brittannië geproduceerde sieraden wordt gemaakt. De stad staat ook bekend om zijn culinaire aanbod, met name de Balti Triangle, een wijk met een verscheidenheid aan restaurants die gespecialiseerd zijn in de Baltische keuken.

Waar is Birmingham?

Birmingham is een stad in het Verenigd Koninkrijk. Het ligt ongeveer 163 km noordwesten van de hoofdstad Londen. Birmingham heeft een bevolking van ongeveer 1.137.000.

Steden in de buurt van Birmingham

27 km
55 km
112 km
124 km
126 km
141 km
149 km
163 km
172 km