1. Home

Landen

Alle reislanden wereldwijd van A - Z
Op zoek naar inspiratie voor je volgende reisbestemming? Op deze pagina vind je niet alleen een overzicht van de populairste reisbestemmingen, maar ook een overzicht van alle landen wereldwijd.

  1. De populairste reislanden
  2. Landen in Europa
  3. Landen in Azië
  4. Landen in Afrika
  5. Landen in Noord-Amerika
  6. Landen in Zuid-Amerika
  7. Landen in Australië en Oceanië

De populairste reislanden

Landen in Europa

Europa ligt in het westelijke deel van de Euraziatische landmassa en strekt zich uit van de Noordpool in het noorden tot de Middellandse Zee in het zuiden. Europa staat bekend om zijn rijke geschiedenis, kunst en cultuur. De grootste landen qua oppervlakte zijn Rusland (dat deels deel uitmaakt van Europa), Oekraïne en Frankrijk. De Alpen herbergen enkele van de hoogste bergen, de Wolga is de langste rivier en het Ladogameer is het grootste meer van Europa.

Landen in Azië

Azië is het grootste continent en strekt zich uit van de Euraziatische landmassa in het westen tot de Grote Oceaan in het oosten. Het staat bekend om zijn culturele diversiteit en omvat landen als China, India en Rusland. In de Himalaya ligt de Mount Everest, de hoogste berg ter wereld. De Yangtze rivier in China is de langste rivier en de Kaspische Zee het grootste meer in Azië.

Landen in Afrika

Afrika ligt ten zuiden van Europa en ten westen van Azië en staat bekend om zijn gevarieerde natuur en landschap. De grootste landen zijn Algerije, de Democratische Republiek Congo en Soedan. De Kilimanjaro is de hoogste berg van het continent. De Nijl is de langste rivier en het Victoriameer het grootste meer van Afrika.

Landen in Noord-Amerika

Noord-Amerika ligt tussen de Atlantische Oceaan in het oosten en de Grote Oceaan in het westen en omvat landen als de VS, Canada en Mexico. Het staat bekend om zijn gevarieerde landschappen, van woestijnen tot besneeuwde bergen. De Rocky Mountains zijn een belangrijke bergketen, met Mount McKinley (ook bekend als Denali) als hoogste punt. De Mississippi-Missouri is de langste rivier en Great Bear Lake is het grootste meer.

Landen in Zuid-Amerika

Zuid-Amerika ligt ten zuiden van Noord-Amerika en staat bekend om het Amazonewoud en het Andesgebergte. De grootste landen zijn Brazilië, Argentinië en Peru. In het Andesgebergte ligt de Aconcagua, de hoogste berg buiten Azië. De Amazone is de grootste rivier qua watervolume en het Titicacameer is het grootste meer van het continent.

Landen in Australië en Oceanië

Australië is het grootste deel van dit continent en ligt ten zuiden van Azië, terwijl Oceanië bestaat uit talloze eilanden in de Stille Oceaan. Australië staat bekend om zijn unieke fauna en is het thuis van kangoeroes en koala's. Mount Kosciuszko is de hoogste berg van Australië. De Murray-Darling is de langste rivier en Lake Eyre, dat vaak droog staat, is het grootste meer.