Bath

Uw reisgids voor Bath
Bath is een historische stad in het zuidwesten van Engeland, beroemd om zijn Georgiaanse architectuur en Romeinse baden. Bath staat sinds 1987 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Bath is een historische stad in het graafschap Somerset in het zuidwesten van Engeland, ongeveer 156 kilometer ten westen van Londen en 18 kilometer ten zuidoosten van Bristol. De stad staat bekend om zijn prachtige Georgiaanse architectuur en de oude Romeinse baden waaraan de stad zijn naam te danken heeft.

De Romeinse baden, gebouwd op natuurlijke warmwaterbronnen, zijn een van de belangrijkste attracties van de stad. Ze dateren uit de Romeinse bezetting van de regio, die toen Aquae Sulis heette. De baden zijn uitzonderlijk goed bewaard gebleven en trekken elk jaar duizenden bezoekers die meer willen weten over het Romeinse erfgoed van Bath.

Naast de Romeinse baden is Bath ook beroemd om zijn Georgian architectuur, met name de indrukwekkende Royal Crescent, een rij van 30 rijtjeshuizen in de vorm van een halve maan. Royal Crescent werd tussen 1767 en 1775 gebouwd door de architect John Wood the Younger en is een uitstekend voorbeeld van Georgische architectuur.

Bath Abbey, een indrukwekkend voorbeeld van gotische architectuur, is een andere belangrijke bezienswaardigheid in de stad. De oorspronkelijke kerk op deze plek werd gesticht in de 7e eeuw, het huidige gebouw dateert uit de 16e eeuw. De abdij is beroemd om zijn opmerkelijke gebrandschilderde ramen en hoge gewelfde plafond.

Bath heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Romeinse tijd en werd in 1987 uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed. Het was de eerste stad in Engeland die deze eer te beurt viel en die de culturele, historische en architectonische betekenis van de stad erkent.

Naast haar rijke geschiedenis is Bath ook een belangrijk cultureel centrum. De stad is de thuisbasis van het Jane Austen Centre, dat het leven en werk van de beroemde schrijfster, die een tijd in Bath woonde, viert.

Waar is Bath?

Bath is een stad in het Verenigd Koninkrijk. Het ligt ongeveer 155 km westen van de hoofdstad Londen. Bath heeft een bevolking van ongeveer 95.000.

Steden in de buurt van Bath

17 km
58 km
126 km
129 km
155 km
163 km
193 km
201 km
232 km
274 km