St. Nicholas Memorial

  1. Home
  2.  › 
  3. Duitsland
  4.  › 
  5. Hamburg
De voormalige hoofdkerk van St. Nikolai, die in de Tweede Wereldoorlog door luchtaanvallen werd verwoest, bevindt zich direct in de oude binnenstad van Hamburg. Als centraal monument in Hamburg voor de slachtoffers van het naziregime wordt het monument beschouwd als een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Hamburg en trekt het elk jaar veel toeristen en bezoekers naar de stad. Vanaf het uitkijkplatform op de toren hebben bezoekers een panoramisch uitzicht over de hele stad.

Herinneringen aan een donker hoofdstuk uit het verleden van Duitsland

St. Nikolai in Hamburg is de centrale plaats van herdenking voor allen die het slachtoffer werden van de tirannie van het nationaal-socialistische regime en de Tweede Wereldoorlog. Tijdens de luchtaanvallen op Hamburg in 1943 werd de voormalige hoofdkerk van St. Nikolai verwoest. Alleen de kerktoren overleefde de luchtaanvallen en kan dus vandaag nog bezocht worden.

Daarom zijn de ruïnes van de hoofdkerk bedoeld als gedenkteken voor de huidige bezoekers, om hen te herinneren aan het donkere verleden van Duitsland tijdens de Tweede Wereldoorlog. Binnen de ruïnes bevindt zich een museum dat zich richt op de gevolgen en oorzaken van de oorlog.

Uitzicht over heel Hamburg

Tijdens een bezoek aan het St. Nikolai Memorial kunnen bezoekers ook gebruik maken van de panoramische lift naar de top van de kerktoren, die nog steeds overeind staat. Dit brengt bezoekers naar een uitkijkplatform 76 meter boven de grond, vanwaar ze kunnen genieten van een adembenemend uitzicht over de hele stad, met bezienswaardigheden zoals het stadhuis, de concertzaal Elbphilharmonie en het warenhuis Speicherstadt, maar ook het Alstermeer en de haven. Het is vermeldenswaard dat de kerktoren van St. Nikolai nog steeds de op vier na hoogste kerktoren ter wereld is en als een "waarschuwende wijsvinger" naar de hemel reikt.

Cultuur ter plaatse

Nikolaj worden ook allerlei evenementen georganiseerd: lezingen, lezingen of concerten, het gedenkteken is een regelmatige plaats voor culturele evenementen van allerlei aard.

Informatie over het museum

Andere musea in de omgeving