Hamburg

  1. Home
  2.  › 
  3. Duitsland
Hamburg, de op een na grootste stad van Duitsland, ligt in het noorden van het land en wordt gekenmerkt door zijn haven, een van de grootste zeehavens ter wereld. Bezoekers kunnen de Speicherstadt bezoeken, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, of het moderne concertgebouw Elbphilharmonie. Hamburg heeft ook een levendige theater- en muziekscene en biedt een verscheidenheid aan culturele evenementen en festivals. Het Alstermeer in het hart van de stad en de vele bruggen geven Hamburg een unieke charme.

De nabijheid van de zee is overal voelbaar in de Noord-Duitse haven- en handelsstad Hamburg - of het nu is langs de talrijke waterwegen, waarvan de hoogte zelfs wordt beïnvloed door de getijden, in de met bakstenen gedomineerde Speicherstadt, op de vismarkt met zijn marktkramers of in de uitgestrekte haven.

Overal hangt een zweem van zout in de lucht, gekruid met een snuifje reislust. Tegelijkertijd is de stad verrassend groen en biedt het de diepblauwe Alster, een stuwmeer omringd door cafés midden in het stadscentrum. De parel aan de Elbe is ook niet gierig met architectonische bezienswaardigheden. Een van de beroemdste bezienswaardigheden van Hamburg is de hoofdkerk van St. Michaelis uit de 18e eeuw.