Madame Tussaud's

Meer dan een wassenbeeldenmuseum

De wassenbeelden van Madame Tussauds in Londen zijn waarschijnlijk de beroemdste wassenbeelden ter wereld. Beroemde persoonlijkheden uit de politiek, de sport en de showbusiness worden getoond in een interactieve tentoonstelling. Je kunt de sterren en sterretjes hier bijna aanraken. Maar dat is nog niet alles: er zijn ook zogenaamde Experiences. Hier kunnen bezoekers hun eigen avonturen beleven - van de spannende wereld van Sherlock Holmes tot het harsen van hun eigen handen.

Michael Jackson, Madonna, Nelson Mandela en vele anderen
Bij Madame Tussauds zijn er natuurlijk genoeg beroemde mensen om je aan te vergapen. En hier in Londen mogen de royals natuurlijk niet ontbreken. Of het nu Koningin Elizabeth II, Charles en Harry of William en Kate zijn - ze zijn hier allemaal op ware grootte te zien. Alleen de koninklijke nakomelingen ontbreken. Alleen volgroeide mensen worden tentoongesteld als wassen beelden. Deze worden van tijd tot tijd uitgewisseld. Dus het wordt nooit saai. Meghan Markle heeft ook een goede kans om binnenkort deel uit te maken van de wassenbeelden. Zij bevindt zich dan in beroemd gezelschap als Michael Jackson, Madonna en Nelson Mandela. En Donald Trump mag hier ook niet ontbreken. Het wassenbeeldenmuseum is verdeeld in verschillende ruimten, zodat beroemde personen uit de meest uiteenlopende vakgebieden kunnen worden "ontmoet". In het zogenaamde Cultuurgebied zijn 's werelds grootste wetenschappers te zien, zoals Steven Hawking en Albert Einstein. Voor Star Wars-fans is een bezoek aan Madame Tussauds een must: aan boord van de Millennium Falcon zijn alle helden uit de Star Wars-afleveringen te bewonderen. Ondertussen hebben ook verschillende YouTube-sterren het tot de beroemde wassenbeelden geschopt. Het maken van de verschillende wassenbeelden kan trouwens ook worden bijgewoond in Madam Tussauds.
Het begon allemaal in Londen
Intussen heeft het origineel in Londen vele uitlopers gekend. Er zijn ook Madame Tussauds tentoonstellingen in Berlijn, Amsterdam, New York en Hong Kong. Maar het begon allemaal in Londen. Op 17-jarige leeftijd leerde Marie Tussaud van haar oom wassenbeelden maken. Na de dood van haar oom, erfde zij de cijfers. Marie Tussaud stelde ze tentoon in een reizende tentoonstelling. Samen met haar zonen stichtte zij in 1835 het eerste museum in Baker Street. In de tussentijd brandde het museum af. In 1928 kon Madame Tussauds echter heropenen met een bioscoop. Maar het duurde niet lang voordat het museum de volgende klap van het noodlot te verwerken kreeg: tijdens de Tweede Wereldoorlog werden enkele van de historische stukken beschadigd. Maar zelfs dit heeft de koningin niet ontmoedigd over de wassenbeelden. Zij heeft de tentoonstelling steeds verder ontwikkeld. Dit leidde uiteindelijk tot de talrijke tentoonstellingen - over de hele wereld. In de tussentijd lijken de wassen beelden bedrieglijk veel op echte mensen.
Meer dan een wassenbeeldenmuseum
Maar Madam Tussauds is veel meer dan alleen een wassenbeeldenmuseum. Bezoekers kunnen een Spirit of London-rit door de geschiedenis van Londen meemaken in een traditionele Black Cab. De Marvel-film in de 4D-bioscoop is ook een heel bijzondere ervaring. Net als de Sherlock Holmes Experience. Dit is een interactief toneelstuk. De bezoekers gaan zelf op zoek naar de vermiste Sherlock Holmes. Acteurs leiden de bezoekers door de verschillende fasen van het verhaal. Een zeer interessante ervaring is ook het harsen van de eigen handen: bezoekers kunnen van hun eigen handen een wasmodel maken en dat mee naar huis nemen.
Tickets zijn erg in trek
Eigenlijk staat er altijd een lange rij voor de ingang van het beroemde museum. Wachttijden van twee uur en langer zijn niet ongewoon. Als u dit wilt vermijden, raden wij u aan online een ticket met voorrang te kopen. Zo kunt u gemakkelijk de rij passeren en het museum binnengaan. Een bezoek aan Madam Tussauds is een leuk tijdverdrijf tijdens een bezoek aan Londen.