1. Home
 2.  › 
 3. Denemarken
 4.  › 
 5. Kopenhagen

Kopenhagen Citypass

De Copenhagen Card is de officiële City Card voor de Deense hoofdstad Kopenhagen. Het geeft je gratis toegang tot meer dan 80 musea en attracties en gratis gebruik van het openbaar vervoer in de hele regio Kopenhagen. Talrijke boottochten zijn ook inbegrepen. Je vindt alle informatie over de Copenhagen Card op deze pagina.

Citypass vergelijking Kopenhagen

In de volgende tabel vind je onze selectie van de belangrijkste citypassen voor Kopenhagen en een vergelijking van de belangrijkste diensten.

Onze favoriet
TicketCopenhagen Card HopCopenhagen Card DiscoverSightseeing Bus
Prijs vanaf77 €64 €24 €
Boeken
DoorgaanDoorgaanDoorgaan
Geldigheid
24, 48 of 72 h
24, 48, 72, 96, 120 h
24, 48 of 72 h
Attracties
40+
80+
1
Top attracties
Mobiliteit
Hop-on hop-off bus
Openbaar vervoer
Luchthavenvervoer

Wat is de Kopenhagen Card?

De Copenhagen Card geeft je gratis toegang tot meer dan 80 attracties in de regio Kopenhagen. Vrijwel alle populaire attracties van de stad zijn inbegrepen in de Copenhagen Card, waaronder het themapark Tivoli, de kastelen Amalienborg en Christiansborg, de Deense National Gallery en de dierentuin van Kopenhagen. Talrijke boottochten zijn ook inbegrepen in de Copenhagen Card, waaronder de sterk aanbevolen tocht over de grachten van de stad.

Met een geldige Copenhagen Card kun je ook onbeperkt gratis reizen met het openbaar vervoer in de regio. Dit geldt voor alle vervoersmiddelen in de stad, zoals metro, bus en trein. De tariefzone is erg groot en omvat zowel de luchthaven als naburige steden zoals Helsingør en Roskilde.

Er zijn ook tal van andere voordelen voor kaarthouders, zoals kortingen in geselecteerde restaurants.

De kaart wordt geactiveerd wanneer je voor het eerst een bezienswaardigheid bezoekt en is dan 24, 48, 72 of 120 uur geldig - afhankelijk van welke versie je hebt gekocht. Typisch voor Denemarken: de Copenhagen Card is bijzonder gezinsvriendelijk: elke volwassene mag met zijn kaart twee kinderen onder de 10 jaar gratis meenemen naar alle attracties.

De voordelen op een rij

Hoeveel kost de Copenhagen Card?

De Copenhagen Card is verkrijgbaar voor volwassenen en kinderen (10-15 jaar). Je kunt de kaart online kopen of ter plaatse bij een verkooppunt.

Momenteel gelden de volgende prijzen voor de Copenhagen Card:

[table id=3 /]

Kopenhagen Card kopen

Waar kan ik de Copenhagen Card kopen?

Je kunt de Copenhagen Card online kopen of bij een van de vele verkooppunten in en rond Kopenhagen . Als je de kaart online wilt bestellen, heb je twee opties om uit te kiezen:

Bestellen via GetYourGuide

Je kunt de Copenhagen Card voor een specifieke datum kopen via de Duitstalige GetYourGuide website . De prijzen zijn in euro's en kunnen variëren afhankelijk van de wisselkoers. Een groot voordeel is dat je je aankoop tot 24 uur voor aanvang van de tour gratis kunt annuleren.

Als je online bestelt via GetYourGuide, ontvang je een voucher die je kunt uitprinten en inwisselen voor een Copenhagen Card bij een van de vier centraal gelegen verkooppunten:

Kopenhagen Card

Bestel via copenhagencard.com

Helaas is de officiële website alleen beschikbaar in het Deens of Engels en is gratis annuleren niet mogelijk. De Copenhagen Card is echter ook digitaal beschikbaar voor smartphones.

Als je een echte kaart wilt, ontvang je in eerste instantie alleen een voucher, die moet worden ingewisseld voor een fysieke kaart bij een van de vier bovengenoemde verkooppunten. Je kunt de kaart ook per post laten opsturen, hoewel dit lang kan duren (tot 6 weken). De verzendkosten bedragen 8 euro.

Welke musea en attracties zijn inbegrepen?

De Copenhagen Card is de officiële Citycard van de stad Kopenhagen en bevat vrijwel alle belangrijke attracties van de stad. Een lijst met de belangrijkste attracties en kortingen vind je in de tabel hieronder, samen met de reguliere toegangsprijs voor elk.

Als je tevergeefs op zoek bent naar de beroemdste attractie van Kopenhagen, de Kleine Zeemeermin : het beroemde standbeeld bij de haven is vrij toegankelijk en kost geen entree.

De meest bezochte attracties in Kopenhagen

 1. Tivoli - 130 DKK
 2. Rondvaart door de grachten - 95 DKK
 3. De ronde toren - 25 DKK
 4. Paleis Rosenborg - 115 DKK
 5. PaleisAmalienborg - 95 DKK
 6. PaleisChristiansborg - 160 DKK
 7. De Blå Planet - 180 DKK
 8. Nationaal Museum - 95 DKK
 9. Nationale Galerie - 120 DKK
 10. Paleis Kronborg - DKK 95,00
 11. Dierentuin Kopenhagen - DKK 195
 12. Louisiana Museum voor Moderne Kunst - 125,00 DKK
 13. Glyptotek -115 DKK
 14. Experimentarium - 195 DKK

Rondleidingen

De Copenhagen Card bevat slechts een paar rondleidingen, maar ze zijn allemaal zeer aan te bevelen. De populairste is de rondvaart door de grachten die al is genoemd bij de topattracties. De volgende tours zijn ook beschikbaar:

Kaartje voor openbaar vervoer

Tijdens deze huidige periode kunt u niet alleen onbeperkt gebruik maken van het openbaar vervoer in de stad, zoals bus, metro of trein (zones 1 tot 99) voor uw vervoersbehoeften, maar kunt u ook overwegen om gebruik te maken van de gratis pendeldienst van en naar de luchthaven (zone 4).

Geldigheid en activering

De geldigheid van een Copenhagen Card wordt bepaald op het moment van aankoop. De Citycard is momenteel verkrijgbaar met een geldigheidsduur van 24 uur, 48 uur, 72 uur en 120 uur.

De kaart wordt alleen geactiveerd wanneer je deze voor de eerste keer gebruikt. Dit betekent de eerste keer dat je een bezienswaardigheid bezoekt of voor het eerst gebruik maakt van het openbaar vervoer. Bij gebruik van de mobiele app gebeurt dit automatisch, bij de klassieke versie moet je de datum en tijd op de kaart schrijven wanneer je de kaart gaat gebruiken.

Is de Copenhagen Card de moeite waard?

De meest gestelde vraag bij het kopen van een City Card is overal hetzelfde: is het wel de moeite waard? En zoals zo vaak in het leven is het antwoord: dat hangt ervan af...

In deze paragraaf laten we je zien wat. De volgende voorbeelden zijn zeer conservatief berekend en omvatten daarom slechts twee attracties/dag.

Voorbeeld 1: Gebruikers van het openbaar vervoer

Een opvallend kenmerk van de Copenhagen Card is het royale gebruik van het openbaar vervoer in de hele regio Kopenhagen. Als je met het vliegtuig naar Kopenhagen reist, kun je geld besparen op transfers van en naar het vliegveld. Voor degenen die dit potentieel kunnen benutten, is de aankoop van de Copenhagen Card meestal de moeite waard, vooral met kaarten voor meerdere dagen.

Voorbeeld 2: Gezinnen met kinderen

De Copenhagen Card biedt enorme besparingsmogelijkheden, vooral voor gezinnen met kinderen.

Conclusie - je kunt zeker geld besparen

Koop de Copenhagen Card

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hebben kinderen ook een eigen Copenhagen Card nodig?

Kan ik een attractie meerdere keren bezoeken?

Helaas niet. De Copenhagen Card is maar één keer geldig voor elke attractie.