Denemarken

Reisgids 2023
  1. Home
  2.  › 
  3. Landen
Denemarken is een land aan zee - gelegen tussen de Oostzee en de Noordzee, omvat het kleinste land van Scandinavië meer dan 7.400 km kustlijn en meer dan 1.000 eilanden. De hoofdstad Kopenhagen, het politieke en culturele centrum van het land, ligt op het grootste eiland, Seeland. Hier staat ook de beroemdste bezienswaardigheid van het land: het standbeeld van de Kleine Zeemeermin, gebaseerd op het sprookje van de Deense schrijver Hans Christian Andersen.

TOP 10 Denemarken

Roskilde was tot 1443 de hoofdstad van Denemarken en staat vandaag de dag bekend om zijn historische bezienswaardigheden en culturele evenementen. De stad ligt op het eiland Seeland en biedt bezoekers een verscheidenheid aan attracties zoals de kathedraal van Roskilde en het Vikingschipmuseum.
02

Kleine Zeemeermin

Het bronzen herkenningspunt van Kopenhagen
Talloze anekdotes omringen de Kleine Zeemeermin in de oude haven van de Deense hoofdstad Kopenhagen. De bronzen figuur op een granieten rots aan de Langeliniekai zit daar al meer dan honderd jaar en is het meest gefotografeerde motief voor bezoekers aan de metropool. Elke vakantieganger wil haar fotograferen, maar weinigen ...

Landenprofiel Denemarken

Denemarken in één oogopslag

Vlag
Bevolking5.827.000
TaalDeens
Oppervlakte43094 km2
ContinentEuropa
ValutaDeense Kroon (DKK)
BuurlandenDuitsland

Kaart

Landsgrenzen en ligging van de hoofdstad

Reizen en verblijf