Tallink & Silja Line

Routes, Kaartjes & Dienstregelingen
 1. Home
 2.  › 
 3. Boek een veerboot
 4.  › 
 5. Veerbootmaatschappijen
Tallink & Silja Line exploiteert verschillende veerbootroutes in de noordelijke Oostzee tussen Zweden, Finland, Estland en Letland onder de merknaam Silja Line. De veerboot doet meestal de hoofdstad van de desbetreffende landen aan.
 1. Alle veerboot routes 2024 / 2025
 2. Åland - Zweden
 3. Zweden - Finland
 4. Zweden - Estland
 5. Finland - Åland
 6. Åland - Estland
 7. Finland - Estland
 8. Tallink & Silja Line veerboothavens
 9. Over Tallink & Silja Line
01

Alle veerboot routes 2024 / 2025

routekaart: Tallink & Silja Line
02

Åland - Zweden

03

Zweden - Finland

7 Afvaarten / Week
11 h 5 min
04

Zweden - Estland

05

Finland - Åland

7 Afvaarten / Week
5 h 30 min
7 Afvaarten / Week
4 h 25 min
06

Åland - Estland

07

Finland - Estland

08
09

Talink Silja Line biedt de volgende routes aan: Stockholm-Helsinki, Helsinki-Tallinn, Stockholm-Tallin, Stockholm-Turku, Stockholm-Riga, Aland-Tallin, Muuga-Vuosaari en Helsinki-Riga. Op de routes van Stockholm naar Helsinki, Turku en Tallinn wordt ook de haven van Mariehamn op de Aland-eilanden, die bij Zweden horen, tot acht keer per dag aangedaan.

De reizen van Zweden naar Finland en de Baltische staten zijn vrij lang, met reistijden van ongeveer 17 uur, en worden 's nachts afgelegd. Deze routes worden meestal één keer per dag bevaren. De kortste verbinding van Tallink & Silja Line is de route van Helsinki naar Tallinn, die wordt bediend met zes tot zeven reizen per dag; met een reistijd van slechts twee uur is deze route zelfs geschikt voor een dagtocht.

De reguliere verbindingen kunnen ook in combinatie worden geboekt als een zogenaamde minicruise, bijvoorbeeld op de route tussen Stockholm en Helsinki. Het vertrek is laat in de middag in Stockholm en de volgende dag is meestal beschikbaar voor een excursie aan wal in Helsinki voordat je de volgende avond terugkeert naar Stockholm.

Tallink & Silja Line heeft momenteel een vloot van twaalf schepen. De schepen die worden gebruikt op de langeafstandsroutes bieden een uitzonderlijk hoog comfortniveau. Zo heeft de "Silja Symphony", die een paar jaar geleden is gemoderniseerd, een 142 meter lange promenade met glazen dak. Alle schepen bieden gastronomie met verschillende à la carte restaurants en pubs en bars. Sommige hebben zelfs shows en disco's, dus het interieur lijkt meer op een cruiseschip dan op een veerboot. Alle schepen van Tallink & Silja Line hebben hutten die kunnen worden geboekt in verschillende comfortklassen, van eenvoudige binnenhutten tot luxe suites.

10

Alle informatie over de ferry's van Tallink & Silja Line. Klik op de naam van het schip voor meer informatie over het schip en de huidige positie.

SchiffBaujahr
Megastar2017
Baltic Queen2009
Baltic Princess2008
Star2007
Galaxy2006
Victoria I2004
Silja Europa1993
Silja Symphony1991
Silja Serenade1990