1. Home

De mooiste vakantie-eilanden

Of het nu gaat om Sylt, Corsica of de Canarische eilanden - eilanden behoren tot de populairste reisbestemmingen. Op deze pagina vindt u een selectie van de populairste en mooiste eilanden voor uw volgende vakantie.

Landen en eilanden

Zeeën en eilanden

Vaak worden dergelijke eilanden als één geheel gegroepeerd die door dezelfde zee of oceaan worden omgeven. Hiertoe behoren populaire vakantiebestemmingen zoals de eilanden in de Oostzee en de Noordzee, de eilanden in de Middellandse Zee of de eilanden in het Caribisch gebied.

Populaire eilandengroepen

Een archipel is een groep eilanden die dicht bij elkaar liggen en samen een geografische eenheid vormen. Archipels kunnen bestaan uit kleine eilanden die slechts enkele vierkante kilometers groot zijn, of uit grote eilanden die honderden vierkante kilometers beslaan. Sommige archipels, zoals de Azoren of de Canarische Eilanden, zijn vulkanisch van oorsprong en bestaan uit de toppen van uitgestrekte onderzeese vulkanen, terwijl andere zijn gevormd uit zandbanken of koraalriffen. Archipels komen in alle delen van de wereld voor, van tropische archipels in de Stille Oceaan tot de Schotse eilanden in de Noord-Atlantische Oceaan.

index