Yosemite National Park

  1. Home
  2.  › 
  3. Verenigde Staten van Amerika

Yosemite National Park is een van de bekendste en meest bezochte nationale parken van de VS. Het ligt in Californië, ongeveer 300 kilometer ten oosten van San Francisco, en heeft een oppervlakte van meer dan 3000 vierkante kilometer. Het park werd opgericht in 1890 en staat sinds 1984 op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO.

Yosemite staat bekend om zijn indrukwekkende granieten kliffen, donderende watervallen, gigantische sequoiawouden en diverse ecosystemen. Het hart van het park is Yosemite Valley, een indrukwekkende gletsjervallei omringd door machtige granietformaties zoals El Capitan en Half Dome. Het park trekt jaarlijks miljoenen bezoekers uit de hele wereld om de adembenemende schoonheid en ongerepte natuur te ervaren.

Een van de belangrijkste redenen voor de populariteit van Yosemite National Park is de verscheidenheid aan buitenactiviteiten die het zijn bezoekers biedt. Deze omvatten wandelen, klimmen, fietsen, wildwatervaren en, in de winter, skiën en snowboarden. Het park heeft meer dan 1200 kilometer aan wandelpaden, van gemakkelijke wandelingen tot uitdagende meerdaagse tochten. Tot de bekendste routes behoren de Mist Trail, die naar de Vernal en Nevada Falls leidt, en de uitdagende Half Dome Trail, die klimmers naar de top van Half Dome brengt.

Yosemite is ook een paradijs voor dierenliefhebbers, want in het park leven diverse wilde dieren, waaronder zwarte beren, muildierherten, coyotes en talrijke vogelsoorten. Andere hoogtepunten zijn de Mariposa Grove, een enorm bos van oude mammoetbomen, en Wawona, een historische 19e-eeuwse nederzetting.