Tromsø

Reisgids | Info en tips
  1. Home
  2.  › 
  3. Noorwegen
Tromsø is een stad en een gemeente (kommune) in de Noorse provincie Troms og Finnmark, ongeveer 1148 km ten noorden van de hoofdstad Oslo. De stad zelf telt ongeveer 41.000 inwoners.

De stad Tromsø

In de winter biedt Tromsø de beste kijkplekken voor de magie van het noorderlicht. De stad staat ook bekend als het "Parijs van het Noorden" vanwege zijn levendige, door studenten gestuurde culturele en restaurantscene. Nergens in het land zijn er zoveel hotels, restaurants en pubs in verhouding tot het aantal inwoners als in Tromsø.

Goed om te weten: Het kan gebeuren dat de sneeuw blijft liggen tot eind mei, wanneer de middernachtzon al te zien is. Daarom verplaatsen de mensen van 23 mei tot 23 juli hun stoelen naar buiten om 's avonds laat in de open lucht te zitten - soms dik ingepakt.
Ook al is de ijs-oceaanstad allesbehalve kil, haar herkenningspunt is de moderne IJszeekathedraal. De kerk heet eigenlijk Tromsdalen Kirke. Onmiddellijk na zijn inwijding werd hij echter geassocieerd met een ijsberg vanwege zijn grote, heldere velden en driehoekige vorm.

Eén ding is zeker: De schilderachtige ligging midden in het Sund- en eilandlandschap met zijn soms zuidelijk aandoende vegetatie geeft Tromsø zijn heel bijzondere flair.
Tip: Het is de moeite waard om ondanks een bewolkte hemel naar de baai van Laksvatn te gaan. De hemel klaart meestal op en u kunt een onvergelijkbare dans van lichtjes meemaken.

Plaatsen van belang

Veerboten en veerhavens in Tromsø

Tickets und Touren

Steden en dorpen in de buurt van Tromsø