Sontbrug

Prijzen, tickets & info voor de tocht over de Öresund
 1. Home
 2.  › 
 3. Zweden
 4.  › 
 5. Malmö

De bijna 9 km lange Öresundbrug (Zweeds: Öresundsbron) verbindt Denemarken met Zweden. Voor wie met de auto naar Zweden reist, is het gebruik van de Öresundbrug meestal de snelste optie: de reis van Kopenhagen naar Malmö over de brug duurt slechts 15 minuten. Er zijn goedkope gecombineerde tickets voor de veerboot naar Denemarken (Vogelfluglinie).

 1. Van Kopenhagen naar Malmö
 2. Prijzen & Tickets
 3. Combineer brug en veerboot
 4. Kombiticket Brücke + Fähre
 5. Alternatieven voor de Øresund-brug
 6. Häufige Fragen (FAQ)

Van Kopenhagen naar Malmö

De Øresundbrug, gebouwd in 2000, verbindt Zweden met Denemarken en is de langste brug in Europa die wordt gebruikt voor gecombineerd spoor- en autoverkeer. De tuibrug, die met voorlopers bijna 8000 meter lang is, maakt indruk met zijn 206 meter hoge pylonen, die een overspanning van 490 meter mogelijk maken. De bouw van de imposante brug werd in slechts 40 maanden voltooid en kostte een miljard euro.

Aan Deense zijde begint de oversteek van de Öresund met een tunnel die onder de ingang van de luchthaven van Kopenhagen door naar het kunstmatige eiland Peberholm leidt. Daarvandaan leidt de 7854 meter hoge brug boven de grond naar Malmö.

[gallery ids="15990,15989,15987,15979"]

Prijzen & Tickets

Voor de reis over de Sontbrug moet tol worden betaald. De volgende prijzen gelden voor een enkele reis:

[table id=11 responsive=scroll /]

Combineer brug en veerboot

Als u gebruik maakt van een veerboot op weg naar Denemarken (Vogelfluglinie van Pellworm naar Rødby of veerboot van Rostock naar Gedser), kunt u tijd en geld besparen met een gecombineerd ticket. Het ticket voor de brug is 7 dagen geldig, dus u kunt ook een tussenstop maken in bijvoorbeeld Kopenhagen,

Ticket

Kombiticket Brücke + Fähre

Besonders günstig ist das Kombiticket für die Öresundbrücke (inklusive Fähre von Rostock oder Puttgarden).

Alternatieven voor de Øresund-brug

Om met de auto naar Zweden te gaan, hoeft u niet per se de route via de Sontbrug te nemen, maar kunt u ook gebruik maken van een van de vele veerbootverbindingen. Wij hebben alle belangrijke informatie in de volgende artikelen samengevat:

Häufige Fragen (FAQ)

Hoe kan ik bij de brug betalen?

Als u geen online ticket wilt kopen, kunt u ook ter plaatse betalen. Het tolhuisje bevindt zich aan de Zweedse kant van de brug, waar u contant of met alle gangbare creditcards kunt betalen. Wanneer u bij het tolstation aankomt, gebruikt u de blauwe strook (zelfbediening) als u met een creditcard wilt betalen. Als u contant wilt betalen, gebruik dan de gele rijbaan.

Wanneer is de Øresundbrug open?

De Öresundbrug is het hele jaar open. De brug kan alleen tijdelijk worden gesloten in geval van ongelukken of noodweer.