1. Home
  2.  › 
  3. Boek een veerboot
  4.  › 
  5. Veerbootmaatschappijen

Fjord Line

Routes, Kaartjes & Dienstregelingen
Fjord Line is een Noorse scheepvaartmaatschappij die verbindingen verzorgt van Noord-Denemarken naar Noorwegen, van Noorwegen naar Zweden en tussen enkele Noorse kuststeden.
  1. Alle veerboot routes 2024 / 2025
  2. Veerboten in Noorwegen (binnenlands)
  3. Noorwegen - Denemarken
  4. Fjord Line veerboothavens
  5. Over Fjord Line
01

Alle veerboot routes 2024 / 2025

routekaart: Fjord Line
02

Veerboten in Noorwegen (binnenlands)

03

Noorwegen - Denemarken

04

Fjord Line veerboothavens

05

Over Fjord Line

Fjord Line is in 1993 opgericht als dochteronderneming van het Noorse bedrijf Rutelaget Askøy-Bergen AS, dat sinds 1950 veerdiensten verzorgt in Noorwegen. Vanaf het begin is de belangrijkste activiteit van Fjord Line de verbinding tussen Noord-Jutland en Noorwegen geweest. Vandaag de dag vaart Fjord Line met een vloot van vier schepen, waaronder een catamaran veerboot en drie conventionele schepen. Sommige schepen varen op vloeibaar aardgas en hebben daardoor een uitzonderlijk goede staat van dienst op milieugebied.

Vanuit Hirtshals in Denemarken worden overtochten over het Skagerrak aangeboden naar Kristiansand, Langesund en Stavanger in Noorwegen. De kortste route en dus de belangrijkste verbinding is die van Hirtshals naar Kristiansand, die het hele jaar door drie keer per dag plaatsvindt. Door gebruik te maken van een snelle catamaran veerboot bereikt Fjord Line een ongeëvenaard korte reistijd van slechts 2 uur en 15 minuten en adverteert deze route dan ook als "de snelste weg naar Noorwegen".

Met 4,5 uur is de reistijd op de route van Hirtshals naar de Noorse haven Langesund, die iets verder naar het noordoosten ligt, aanzienlijk langer. Een derde verbinding vanuit Hirtshals leidt eerst 's nachts naar Stavanger en vandaar naar Bergen. Op deze route, die één keer per dag wordt uitgevoerd, worden hutten aangeboden in verschillende prijs- en comfortklassen.

Sinds 2014 biedt Fjord Line een tweemaal daagse verbinding van de Noorse haven Sandefjord naar Strömstad in Zweden, die de uitgestrekte Oslofjord overbrugt en daardoor een aantrekkelijk alternatief is voor de binnenlandse verbinding van Noorwegen naar Zweden. Met 2 uur en 30 minuten is deze verbinding ook vrij kort; de rederij wijst vooral op het winkelaanbod hier, dat aanzienlijk lagere prijzen biedt dan in eigen land dankzij het "belastingvrije winkelplezier". Een taxfree winkel kan ook worden gebruikt op de reizen van Hirtshals naar Langesund.

Afbeelding header: Erik Ask / Fjord Line

06

Alle informatie over de ferry's van Fjord Line. Klik op de naam van het schip voor meer informatie over het schip en de huidige positie.

SchiffBaujahr
Fjord FSTR2021
Oslofjord1993