aViking Line en Gotlandsbolaget bundelen krachten voor cruises op de Oostzee
  1. Home
  2.  › 
  3. Boek een veerboot
Cruiseaanbiedingen vanuit Stockholm voor het voorjaar van 2024

Viking Line en Gotlandsbolaget bundelen krachten voor cruises op de Oostzee

Viking Line en Gotlandsbolaget gaan een partnerschap aan en zullen gezamenlijke cruises aanbieden met de M/S Birka Stockholm. De twee gerenommeerde Scandinavische rederijen plannen een cruisedienst van Stockholm naar Mariehamn en Visby, die in het voorjaar van 2024 van start moet gaan.
Viking Line en Gotlandsbolaget richten een joint venture op met als doel het ontwikkelen van cruises tussen Stockholm-Mariehamn en Stockholm-Mariehamn-Visby. Gotlandsbolaget kocht de M/S Birka Stockholm in maart 2023 voor 38 miljoen euro en heeft nu 50 procent van het schip verkocht aan Viking Line voor 19 miljoen euro.

Beide bedrijven brengen hun expertise in het project in. De M/S Viking Cinderella, die momenteel tussen Stockholm en Mariehamn vaart, wordt in het voorjaar van 2024 overgeplaatst naar de route Helsinki-Mariehamn-Stockholm.

Jan Hanses, CEO van Viking Line, kijkt uit naar de samenwerking met Gotlandsbolaget en ziet het als een kans om het cruiseaanbod vanuit Stockholm te verbeteren. Håkan Johansson, CEO van Gotlandsbolaget, benadrukt de ervaring en competentie van beide bedrijven als basis voor een succesvolle samenwerking.

Het nieuwe bedrijf vertegenwoordigt een aanzienlijke investering in de cruisesector in de Baltische Zee en zal naar verwachting in het voorjaar van 2024 van start gaan. De samenwerkingsovereenkomst heeft een initiële looptijd van vijf jaar met een optie tot verlenging.

De afronding van de transactie en de start van de nieuwe joint venture zijn afhankelijk van goedkeuring door de Zweedse mededingingsautoriteit. Het nieuwe bedrijf zal zijn hoofdkantoor hebben in Stockholm en geleid worden door CEO Susanne Kaarnimo-Knight.