aHolland Norway Lines failliet
  1. Home
  2.  › 
  3. Boek een veerboot
Geen veerboot meer van Emden naar Noorwegen

Holland Norway Lines failliet

De Nederlandse rederij Holland Norway Lines (HNL) heeft op 30 augustus 2023 surseance van betaling aangevraagd bij de bevoegde rechtbank in Groningen. Operaties op de route Emden - Kristiansand zijn opgeschort. Het is onduidelijk of en wanneer de activiteiten zullen worden hervat.
Het nieuws kwam onverwacht. Want de rederij, die pas in 2021 werd opgericht, had tot nu toe een indrukwekkende ontwikkeling doorgemaakt. Binnen zeer korte tijd had HNL zich ontwikkeld van een start-up tot een bedrijf met bijna 400 medewerkers. De cruiseferry MS Romantika heeft sinds de ingebruikname in 2022 al bijna 400.000 passagiers over de Noordzee vervoerd.

De oorspronkelijke route van het bedrijf was van de Eemshaven in Nederland naar Kristiansand in Noorwegen. Vanwege ruimteproblemen in de Eemshaven werd de veerboot in juni echter verplaatst naar Emden.

FAQ voor getroffen passagiers

Hoe kom ik van Emden naar Kristiansand?

De oorspronkelijke route van de MS Romantika van Eemshaven naar Kristiansand is momenteel niet beschikbaar. Als alternatief kunt u de veerboot nemen van Kiel naar Oslo of naar Hirtshals en vanaf daar de veerboot naar Kristiansand. Een overzicht van alle veerboten naar Noorwegen vind je hier: Veerboten naar Noorwegen

Worden de ticketkosten terugbetaald?

Het is op dit moment onduidelijk of en wanneer de ticketkosten worden terugbetaald. Een insolventieprocedure in Nederland betekent meestal dat een curator de financiële situatie van het bedrijf onderzoekt en prioriteiten stelt voor uitbetalingen. Helaas komen consumenten in dergelijke gevallen vaak op de laatste plaats.

Zijn er alternatieven voor de MS Romantika?

Het ticket van het MS Romantika is niet geldig voor andere schepen. Passagiers moeten andere reismogelijkheden overwegen, bijvoorbeeld veerboten van andere aanbieders zoals Color-Line of Fjord-Line.