aFjord Line staakt veerdienst naar Zweden
  1. Home
  2.  › 
  3. Boek een veerboot
Sandefjord - Strömstad

Fjord Line staakt veerdienst naar Zweden

De rederij Fjord Line heeft aangekondigd te stoppen met de veerdiensten tussen Sandefjord in Noorwegen en Strömstad in Zweden. De verhuizing is het gevolg van strategische overwegingen, aangezien de route niet past in de visie en langetermijnstrategie van het bedrijf.
De rederij zal zich richten op de zeeroutes tussen Noorwegen en Denemarken om zich verder te ontwikkelen in de toeristische sector en een eersteklas klantervaring aan boord te bieden. Fjord Line zal een belangrijke rol blijven spelen in het passagiers- en vrachtvervoer tussen Noorwegen en het vasteland.

Sinds 2014 verzorgt Fjord Line de veerverbinding tussen Sandefjord en Strömstad met de MS Oslofjord.

Brian Thorsted Hansen, CEO van Fjord Line, zegt: "We zijn momenteel in gesprek met de vakbonden en ondernemingsraden en starten overleg met de werknemers die helaas getroffen zullen worden door deze situatie.

De rederij bekijkt verschillende opties om het MS Oslofjord uit de vaart te nemen.

De activiteiten op deze route zullen op 29 oktober 2023 worden gestaakt, wat helaas gevolgen zal hebben voor werknemers, klanten en zakenpartners.

"We willen onze toegewijde en loyale medewerkers bedanken voor hun fantastische inzet en het creëren van geweldige klantervaringen. Onze dank gaat ook uit naar al onze klanten die door de jaren heen voor Fjord Line hebben gekozen", zegt Brian Thorsted Hansen.

Klanten die na 29 oktober 2023 hebben geboekt op MS Oslofjord krijgen hun geld terug.

Het stopzetten van deze route heeft geen invloed op de andere veerbootroutes van Fjord Line, omdat deze deel uitmaken van de langetermijnstrategie van het bedrijf.