Mount Rushmore

  1. Home
  2.  › 
  3. Verenigde Staten van Amerika

Mount Rushmore is een van de beroemdste en belangrijkste culturele monumenten in de Verenigde Staten. Het is een massief monument in de Black Hills in de staat South Dakota dat de hoofden toont van vier van de belangrijkste presidenten uit de Amerikaanse geschiedenis: George Washington, Thomas Jefferson, Theodore Roosevelt en Abraham Lincoln.

Het Mount Rushmore National Memorial werd tussen 1927 en 1941 gemaakt door beeldhouwer Gutzon Borglum en zijn team om de prestaties en de nalatenschap van deze vier presidenten te eren en de ontwikkeling van de Verenigde Staten als natie weer te geven. De vier monumentale beelden zijn uitgehouwen in de granieten rots en zijn indrukwekkend in hun omvang: elk van de figuren is ongeveer 18 meter hoog.

De populariteit van Mount Rushmore komt voort uit de culturele betekenis en de iconische weergave van de Amerikaanse geschiedenis. Het monument trekt jaarlijks meer dan twee miljoen bezoekers van over de hele wereld, die het indrukwekkende kunstwerk bewonderen en de geschiedenis en symboliek die ermee verbonden zijn op prijs stellen.

Bezoekers kunnen het monument bekijken vanuit het Mount Rushmore National Memorial Park, dat ook een bezoekerscentrum, een museum en het Presidential Trail omvat. De Presidential Trail is een 800 meter lang wandelpad dat langs de basis van de beelden loopt en bezoekers een adembenemend uitzicht biedt op de monumentale presidentiële hoofden. In het park vinden ook nachtelijke verlichtingsceremonies plaats, waarbij de beelden op indrukwekkende wijze worden verlicht.

Mount Rushmore is ook een goede uitvalsbasis voor het verkennen van het natuurschoon en de vele attracties van de omliggende Black Hills, waaronder Custer State Park, het Crazy Horse Memorial en de historische stad Deadwood.