1. Home
  2.  › 
  3. Zweden

Karlskrona

Uw reisgids voor Karlskrona

De havenstad Karlskrona (35.000 inwoners), gelegen in het uiterste zuiden van het koninkrijk, in de provincie Blekinge, en gebouwd op verschillende eilanden, is sinds de 17e eeuw de belangrijkste vestigingsplaats van de Zweedse marine. Afgezien van de deels discreet afgeschermde moderne faciliteiten van de huidige Zweedse zeemacht, wordt het stadsbeeld van Karlskrona vooral gekenmerkt door de historische gebouwen van de oude marinehaven. Sinds 1998 zijn de oude vestingwerken, werven, gevangenissen en havenkades opgenomen in de UNESCO Werelderfgoedlijst, samen met andere historisch waardevolle gebouwen in de stad. Als u de eilanden van Karlskrona bezoekt, moet u zeker de tijd nemen voor het uitstekende marinemuseum op Stumholen.

Met zijn vele tunnels en catacomben die dateren uit de oude marinedagen, heeft Karlskrona zijn bezoekers meer te bieden dan alleen marinegeschiedenis. De stad is ook een overtuigende bestemming om te zwemmen en aan vrijetijdsbesteding te doen. Karlskrona biedt eersteklas zwemmogelijkheden en vertrekpunten voor motorboot- of roeiboottochten door de betoverende wereld van de archipel voor de kust van Karlskrona. Een uitstapje naar het cultuur- en pretpark Wämöparken is ook een aanrader. Een veel gefotografeerde blikvanger in het stadscentrum van Karlskrona is het originele monument "Sprungen ut boken", waarop Nils Holgersson staat afgebeeld die uit een boek springt.

Waar is Karlskrona?

Karlskrona is een stad in Zweden. Het ligt ongeveer 378 km zuiden van de hoofdstad Stockholm. Karlskrona heeft een bevolking van ongeveer 37.000.

Steden in de buurt van Karlskrona

48 km
135 km
141 km
161 km
176 km
176 km
178 km
184 km
188 km
199 km
225 km