Golden Gate Bridge

  1. Home
  2.  › 
  3. Verenigde Staten van Amerika

De Golden Gate Bridge is het herkenningspunt van de stad San Francisco en een van de beroemdste bezienswaardigheden in de VS. De hangbrug verbindt San Francisco met Marin County en overspant de Golden Gate Strait, die de Stille Oceaan verbindt met de Baai van San Francisco.

De Golden Gate Bridge is gebouwd tussen 1933 en 1937 en werd bij voltooiing beschouwd als de langste en hoogste hangbrug ter wereld. De brug heeft een totale lengte van ongeveer 2,7 kilometer en de twee hoofdtorens steken 227 meter boven de zeespiegel uit. De opvallende brugkleur "International Orange" werd gekozen om de zichtbaarheid van de brug bij mist en slecht weer te vergroten.

De populariteit van de Golden Gate Bridge is gebaseerd op haar indrukwekkende architectonische schoonheid en haar symbolische betekenis als toegangspoort tot de stad San Francisco. De brug is een technisch meesterwerk en wordt beschouwd als een van de grootste wonderen van de moderne wereld. De elegante lijnen en levendige kleuren van de brug vormen een adembenemend decor dat jaarlijks miljoenen toeristen van over de hele wereld aantrekt.

Bezoekers kunnen de Golden Gate Bridge op verschillende manieren beleven. U kunt de brug te voet of op de fiets oversteken en genieten van het spectaculaire uitzicht op de Baai van San Francisco en het omringende landschap. Er zijn ook talrijke uitkijkpunten en parken rond de brug van waaruit u het indrukwekkende bouwwerk kunt bewonderen en fotograferen, bijvoorbeeld Golden Gate Bridge Vista Point en Crissy Field.