De oude binnenstad van Brugge

UNESCO werelderfgoed sinds 2000
  1. Home
  2.  › 
  3. België
  4.  › 
  5. Brugge

De prachtige middeleeuwse oude stad is niet alleen de belangrijkste bezienswaardigheid van Brugge, maar staat sinds 2000 ook op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Een stad om te wonen en te zien

In de oude stad zijn de belangrijkste bezienswaardigheden te voet in een paar minuten te bereiken. Voor de afwisseling zijn er vele uitnodigende restaurants en bistro's. Tijdens uw ontdekkingstocht door de idyllische geplaveide straatjes vindt u ook volop mogelijkheden om te winkelen of een korte pauze in te lassen met een gezellig kopje koffie. Vandaag is de middeleeuwse oude stad een leefomgeving voor ongeveer 23% van de Bruggelingen en tegelijk een plaats van rijke genoegens.

Een iets andere stadstour

De talrijke grachten die de middeleeuwse stad doorkruisen, maken het mogelijk haar per boot te verkennen. Als het weer het toelaat, mag u deze interessante optie niet missen. Vanaf de boot ontdekt u de meeste musea en middeleeuwse gebouwen vanuit een ander perspectief. Daartussen verrukken oude bakstenen gebouwen met puntgevels in Vlaamse stijl het oog. Oude patriciërswoningen of grote handelshuizen zijn schilderachtige getuigen van het grote verleden van Brugge. De ontelbare groene ruimten nodigen uit om even te blijven hangen.

UNESCO-werelderfgoed

Het historische stadscentrum dankt deze eervolle titel aan het feit dat de indeling van de huizen en straten precies overeenkomt met de typische stadsindeling in de Middeleeuwen. Ondanks (of misschien wel dankzij) deze structuur is de oude binnenstad van Brugge een hedendaagse leefruimte die verrijkt wordt door moderne concepten van gebruik en architectuur. Wandelend door de stad langs geplaveide straten vol geschiedenis, ervaart u een ontspannen stadssfeer waar prachtige herenhuizen schitteren naast bescheiden woningen.