Amsterdam

Tips & info over hoe je naar Amsterdam komt
  1. Home
  2.  › 
  3. Nederland
  4.  › 
  5. Amsterdam

Amsterdam is een bestemming in Nederland die vooral populair is bij reizigers uit Duitstalige landen. Dat komt niet alleen door de vele interessante bezienswaardigheden ter plaatse, want vanuit bijvoorbeeld Duitsland is de reis gemakkelijk uit te voeren, waarvan deze vakantiebestemming enorm profiteert. Het is mogelijk om met het vliegtuig of de trein te reizen, maar verschillende langeafstandsbusmaatschappijen zorgen er ook voor dat een reis naar Amsterdam voor zeer kleine bedragen kan worden ondernomen.

Met het vliegtuig naar Amsterdam

Reizigers die met het vliegtuig naar Amsterdam willen, vinden veel aanbiedingen uit Duitsland. De reden hiervoor is dat de luchthaven Schiphol van Amsterdam een van de grootste van Europa is en daarom door bijna alle luchtvaartmaatschappijen wordt bediend. Vanuit Duitsland is de Nederlandse metropool dus niet alleen per vliegtuig bereikbaar vanuit Frankfurt am Main of München, want ook vanuit Berlijn of Stuttgart kan zonder problemen een vlucht worden geboekt. Er zijn ook talrijke vliegverbindingen vanuit Duitstalige landen, bijvoorbeeld vanuit Wenen of Zürich.

Een ander voordeel van met het vliegtuig komen is de ligging van Schiphol. De luchthaven ligt op slechts tien kilometer afstand van Amsterdam, waardoor de reis van de luchthaven naar de stad in zeer korte tijd kan worden gemaakt met bijvoorbeeld het openbaar vervoer en de trein.

Met de trein naar Amsterdam

Naast vliegreizen kunt u ook gebruik maken van de trein om in Amsterdam te komen. Er rijden dagelijks verschillende treinen tussen Amsterdam en Keulen of Düsseldorf. Aangezien de Deutsche Bahn gebruik maakt van ICE-treinen, kan de Nederlandse metropool vanaf het centraal station van Keulen in minder dan drie uur worden bereikt.

Vanuit Duitstalige landen is reizen per trein zeer aan te bevelen, aangezien Keulen een knooppunt is voor deze rechtstreekse verbinding en vanuit alle regio's snel en gemakkelijk kan worden bereikt. Een ander voordeel van deze vorm van reizen naar Amsterdam is dat de desbetreffende treinkaartjes tegen zeer gunstige voorwaarden kunnen worden gekocht, als ze maar een beetje van tevoren worden geboekt.

Met de lange-afstandsbus naar Amsterdam

Naast het vliegtuig en de trein zijn er ook verschillende langeafstandsbusverbindingen om naar Amsterdam te reizen. Intussen biedt een grote verscheidenheid van busmaatschappijen overeenkomstige verbindingen aan, zodat er gewoonlijk directe verbindingen zijn vanuit alle grote steden in Duitstalige landen. In Amsterdam zelf zijn er verbindingen met de luchthaven Schiphol, maar er zijn nog vier andere haltes: Sloterdijk, Duivendrecht, Bijlmer en CS.

Het aanbod van langeafstandsbusverbindingen vanuit Duitstalige landen omvat meer dan 30 dagelijkse verbindingen, wat weer gunstige prijzen voor de reiziger betekent.