Stedentrip Paklijst

Checklist en inpaktips voor op reis
 1. Home
 2.  › 
 3. Packlisten
Amsterdam, Londen, Parijs, Barcelona of Berlijn - de lijst van steden die tot de populairste bestemmingen voor stedentrips behoren is lang. Waar u ook heen gaat, u hebt de juiste kleding nodig om de stad te verkennen en 's avonds een theater of restaurant te bezoeken. Als u naar Barcelona of een andere stad aan zee gaat, moet u ook denken aan het inpakken van strandspullen en badkleding voor een duik in de Middellandse Zee. Verder moet er zeker een reisgids in uw bagage zitten, zodat u weet waar de belangrijkste bezienswaardigheden zijn, wanneer ze open zijn en hoe u er moet komen.
 1. Geld
 2. Persoonlijke hygiëne
 3. Make-up en vrouwelijke hygiëne
 4. Kleding
 5. Zwemmen & strand
 6. Eerste hulpdoos & medicijnen
 7. Papieren en documenten
 8. Brillen en contactlenzen
 9. Slaap
 10. Catering, eten en drinken
 11. Technologie en elektronica
 12. Koffers, rugzakken & tassen
 13. Entertainment / Diversen
01

Geld

Tijdens een stedentrip bezoekt u vaak veel toeristische plaatsen en bezienswaardigheden. Zakkenrollerij kan hier toenemen, dus het is raadzaam om contant geld en belangrijke documenten in een heuptasje of borstzakje mee te nemen. Vergeet ook niet geld in de lokale valuta mee te nemen of ter plaatse te wisselen.

02

Persoonlijke hygiëne

In tegenstelling tot een vakantie in de natuur staat een stedentrip vooral in het teken van cultuur, restaurants, theaters en musea. Je wilt je dagelijkse routine en make-up niet missen, dus deze gebruiksvoorwerpen horen zeker in je bagage thuis. Als je naar de stad van je keuze vliegt, moet je rekening houden met de regels voor het meenemen van vloeistoffen in je handbagage. Daarnaast is het meestal voldoende om producten in reisformaat mee te nemen, omdat stedentrips meestal niet al te lang duren en ter plaatse snel kunnen worden aangevuld als dat nodig is.

Algemeen

Haar

Tanden

Scheren / ontharen

Handen & voeten

03

Make-up en vrouwelijke hygiëne

04

Kleding

Ondergoed

Dagelijkse kleding

Zakelijke / avondkleding

Hoofddeksel

Schoenen

Andere

Wassen

05

Zwemmen & strand

Als u kiest voor een stad met een eigen strand, vergeet dan uw zwemkleding niet. Hetzelfde geldt voor wie in een hotel met zwembad of wellnessruimte verblijft en daar gebruik van wil maken of het zwembad ter plaatse wil bezoeken.

06

Eerste hulpdoos & medicijnen

07

Papieren en documenten

Reizigers die met hun eigen auto reizen, moeten eraan denken alle nodige papieren mee te nemen, zoals een rijbewijs en een kentekenbewijs. Als u met het vliegtuig reist, vergeet dan niet uw vliegticket en u heeft ook een rijbewijs nodig en meestal een creditcard als u een auto huurt. Ook de boekingsdocumenten voor de accommodatie mag u niet thuislaten.

Reizen per auto / huurauto

Aankomst per vliegtuig

08

Brillen en contactlenzen

09

Slaap

10

Catering, eten en drinken

11

Technologie en elektronica

12

Koffers, rugzakken & tassen

13

Entertainment / Diversen