Festival paklijst

Checklist en inpaktips voor op reis
 1. Home
 2.  › 
 3. Packlisten
Goede muziek onder de open hemel, dansen, goed humeur, uitbundigheid en vrienden om je heen: dat is de aantrekkingskracht van festivals. Naast comfortabele kleding die geschikt is voor festivals, heb je ook een basis kampeeruitrusting nodig met een gasfornuis en keukengerei. Op grote festivals kan kampeeruitrusting worden gekocht, maar meestal tegen een zeer hoge prijs. Naast alcohol hebben de meeste festivalliefhebbers blikvoer in hun bagage, dat voor velen als basisvoedsel dient.
 1. Geld
 2. Persoonlijke hygiëne
 3. Make-up en vrouwelijke hygiëne
 4. Kleding
 5. EHBO-doos & medicijnen
 6. Papieren en documenten
 7. Bril & contactlenzen
 8. Slapen
 9. Catering, eten & drinken
 10. Basis kampeeruitrusting
 11. Technologie & Elektronica
 12. Koffers, rugzakken & tassen
 13. Andere
01

Geld

Op een festival heb je contant geld nodig, want bij de eet- en bierstandjes kun je meestal niet met een kaart betalen. Je moet dit opbergen in een heuptasje of een borstzakje, zodat je het geld niet verliest en het veilig opgeborgen is in de menigte. Uw portefeuille laat u best thuis, behalve voor belangrijke papieren (zie hieronder).

02

Persoonlijke hygiëne

Op een festival heb je meestal niet veel nodig. Je moet de meest noodzakelijke dingen inpakken, zoals tandenborstel en tandpasta, shampoo, douchegel, toiletpapier en voorbehoedsmiddelen.

Algemeen

Haar

Tanden

03

Make-up en vrouwelijke hygiëne

04

Kleding

Voor een festival dat twee tot vier dagen duurt, heb je niet veel kleding nodig. Bovendien biedt de meestal kleine tent weinig ruimte voor grote koffers of reistassen. Kleding moet comfortabel zijn en houd er bij het kiezen van kleding rekening mee dat deze vies en nat kan worden en misschien is het beter om niet de nieuwste of de felste witte trui mee te nemen.

Ondergoed

Dagelijkse kleding

Hoofddeksel

Schoenen

Andere

05

EHBO-doos & medicijnen

Je hebt geen grote verbanddoos nodig op een festival. Een paar dingen kunnen echter heel praktisch zijn op een festival.

06

Papieren en documenten

07

Bril & contactlenzen

08

Slapen

Vooral oordopjes moeten zeker in je bagage terechtkomen. Ze zijn niet alleen praktisch om te slapen als de muziek nog hard staat of je tentburen nog van de avond genieten, maar beschermen je ook tegen te harde muziek op het festivalterrein.

09

Catering, eten & drinken

Hoewel er op het festivalterrein veel eetkraampjes en foodtrucks staan, moet je niet vergeten je eigen eten mee te nemen - het festivalterrein is immers niet de hele tijd open en het eten daar is erg duur. Neem wat brood en vleeswaren en jam of muesli mee voor 's ochtends. Natuurlijk mag blikvoer niet ontbreken - de hoofdmaaltijd van alle festivalliefhebbers.

10

Basis kampeeruitrusting

Uitrusting zoals een tent, een kooktoestel en keukengerei zijn onmisbaar. Als u genoegen neemt met op de grond zitten en koken en eten, neemt u gewoon een picknickkleed en spreidt dat uit voor de tent. Campingstoelen en een campingtafel beloven iets meer comfort.

Wegwerpbarbecue of toebehoren zoals barbecueaansteker, houtskool, enz.

11

Technologie & Elektronica

12

Koffers, rugzakken & tassen

De weg van de parkeerplaats naar de camping is vaak lang. Een koffer of grote reistas is daarom onpraktisch. Wielen maken het er meestal niet makkelijker op, want het terrein is oneffen en soms modderig. Een kleine reistas die je met één hand kunt dragen of om je schouders kunt hangen is beter. Een rugzak is nog beter: dan heb je je handen vrij voor andere bagage zoals een slaapzak, koelbox of kratje bier. Het kan een goed idee zijn om een rugzak mee te nemen het festivalterrein op. Zo kan een regenjack of een dikkere trui zijn weg vinden naar het festivalterrein voor 's avonds of als het tussendoor wat frisser wordt. De mobiele telefoon moet worden beschermd met een waterdicht hoesje, zodat hij niet alleen veilig is voor regen maar ook voor bierbuien.

13

Andere