Camper paklijst

Checklist en inpaktips voor op reis
 1. Home
 2.  › 
 3. Packlisten
Een vakantie in een camper belooft pure vrijheid. Je blijft waar je wilt en als het tijd is voor iets nieuws, pak je in en vertrek je naar een nieuwe bestemming. Tussendoor zijn er ontspannen ritjes over vaak prachtige routes. En je hebt altijd en overal alles bij je. Tenminste als je goed hebt ingepakt en thuis niets bent vergeten. Waar je aan moet denken hangt af van de vraag of je met een gehuurde of een eigen camper reist. Bij een gehuurd voertuig is de basisuitrusting zoals bestek, serviesgoed, enz. al aanwezig. Dan horen vooral kleding, toiletartikelen, eten en een slaapzak op de paklijst. Reist u (voor het eerst) met uw eigen camper, dan moet u zelf aan de basisuitrusting denken, die u aan het einde van deze paklijst vindt.
 1. Geld
 2. Persoonlijke hygiëne
 3. Make-up en vrouwelijke hygiëne
 4. Kleding
 5. Zwemmen & strand
 6. Eerste hulpdoos & medicijnen
 7. Papieren en documenten
 8. Brillen en contactlenzen
 9. Slaap
 10. Voorzieningen, eten en drinken
 11. Technologie & Elektronica
 12. Koffers, rugzakken & tassen
 13. Entertainment / Diversen
 14. Basisuitrusting camperkeuken
 15. Basisuitrusting voor camper Diversen
 16. Basisuitrusting camperveiligheid en pechhulp
01

Geld

Afhankelijk van de bestemming moet geld worden gewisseld voor vertrek of ter plaatse. Of u contant geld bij u moet hebben of op veel plaatsen met een EC-kaart kunt betalen, hangt ook af van de bestemming. Het is raadzaam contant geld in het voertuig te verstoppen op verschillende plaatsen die niet snel toegankelijk zijn in geval van inbraak. Er bestaan geldkistjes die vermomd zijn als iets anders en daardoor voor inbrekers niet snel herkenbaar zijn als geldverstopplaats.

02

Persoonlijke hygiëne

Voor een vakantie in een camper is het raadzaam een toilettas te hebben die u kunt ophangen. Dit is vooral handig voor wasruimten en de douche, omdat de bergruimten vaak nat zijn. Vanwege de kleine bergruimte moeten toiletartikelen in reisformaat worden meegenomen. Aangezien u meestal veel buiten bent, is zonnebrandcrème onmisbaar voor een vakantie in een camper.

Algemeen

Haar

Tanden

Scheren / ontharen

Handen & voeten

03

Make-up en vrouwelijke hygiëne

04

Kleding

Ook hier is de opbergruimte beperkt. Het beste is - indien mogelijk - te kijken naar de beschikbare kasten en vakken voordat u inpakt. In ieder geval: minder is meer. Warme truien en jassen voor 's avonds en een regenjas en regenbroek zijn een must voor een vakantie in een camper, zodat u niet kletsnat terugkomt van het naar de wastafel, het toilet of de douche gaan. Voor de rest hangt de kledingkeuze vooral af van het type vakantie: als u wilt gaan wandelen of sporten, neem dan de juiste kleding mee.

Ondergoed

Dagelijkse kleding

Sportkleding

Hoofddeksel

Schoenen

Andere

Was

Wandelen & Trekking

05

Zwemmen & strand

06

Eerste hulpdoos & medicijnen

07

Papieren en documenten

Reizen met een camper

Aankomst per vliegtuig

08

Brillen en contactlenzen

09

Slaap

10

Voorzieningen, eten en drinken

Naast de proviand voor de reis, die voorin de cabine moet liggen, is het ook raadzaam om wat basislevensmiddelen aan boord te hebben. Hieronder vallen verse levensmiddelen zoals fruit en groenten, maar ook houdbare producten zoals pasta, rijst en kant-en-klare sauzen. Veel campings, vooral de grotere, hebben een restaurant, maar als u liever zelf kookt of op een kampeerplaats staat, bent u al uitgerust. Niet alle campings hebben een supermarkt of winkel op de hoek, en afhankelijk van de ligging van de camping of kampeerplaats kan de dichtstbijzijnde supermarkt op enige afstand liggen. Even boodschappen doen zou dan betekenen dat u alles moet opbergen en rijklaar maken, en mogelijk de kampeerplaats kwijtraakt. Het is dus beter om een paar dingen bij je te hebben.

11

Technologie & Elektronica

12

Koffers, rugzakken & tassen

Omdat de kleding direct in de camper wordt opgeborgen, heb je geen koffer of reistas nodig. Een handtas en/of een rugzak voor uitstapjes zijn voldoende. Het is een goed idee om een regenhoes voor de rugzak mee te nemen, zodat de inhoud bij regen beschermd is. Wie in frequent bezochte plaatsen verblijft, moet geld, bankkaarten en belangrijke documenten dicht bij het lichaam dragen in een borstzakje of heuptasje.

13

Entertainment / Diversen

14

Basisuitrusting camperkeuken

Zoals gezegd biedt een camper geen onbeperkte ruimte. Daarom moet het keukengerei tot een minimum worden beperkt. Of een elektrisch koffiezetapparaat of een broodrooster onmisbaar is, moet u zelf weten. Bestek en serviesgoed moeten echter altijd tot de basisuitrusting behoren. Van alles moeten er twee sets zijn voor elke persoon, zodat u niet altijd meteen hoeft af te wassen. Speciale potten en pannen voor op de camping kunnen vaak in elkaar worden gestapeld en de handvatten kunnen worden weggedraaid of verwijderd, zodat ze ruimtebesparend kunnen worden opgeborgen. Pannen van kunststof zijn bijzonder licht en belasten het toegestane totaalgewicht niet.

15

Basisuitrusting voor camper Diversen

Tot de basisuitrusting voor een camper behoren natuurlijk kampeermeubels. Ook al heeft een camper binnen ruimte om te zitten en een tafel, u zult veel tijd buiten doorbrengen. Als u dit beschut onder een luifel wilt doen, moet u haringen en eventueel scheerlijnen inpakken ter bescherming tegen storm. Hetzelfde geldt als er een luifel meegaat. Kabels en waterslangen zijn onmisbaar om een stroom- en watervoorziening in het voertuig te garanderen. Wielkeggen zorgen ervoor dat de camper ook op oneffen terrein waterpas blijft staan en dat hellingen kunnen worden opgevangen. Als u een chemisch toilet aan boord hebt, moet u niet vergeten chemicaliën mee te nemen om het toilet bij te vullen en moet u handschoenen meenemen voor het legen van het toilet.

eventueel wasknijpers

16

Basisuitrusting camperveiligheid en pechhulp